Привіт   Гость П`ятниця, 19.04.2024, 01:54

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Червень » 24 » Євро-2012. Чвертьфінал. Чинні чемпіони виходять у півфінал. 23.06.2012 р. ВІДЕО.
11:31
Євро-2012. Чвертьфінал. Чинні чемпіони виходять у півфінал. 23.06.2012 р. ВІДЕО.



   

Іспанія 2-0 Франція









У не дуже видовищному матчі іспанці завдали французам першої поразки в очних зустрічах на офіційному рівні завдяки двом голам Хабі Алонсо. В своєму 100-му матчі за збірну хавбек мадридського "Реала" в першому таймі замкнув головою навіс Хорді Альби, а в компенсований час реалізував 11-метровий.
Перемігши у своїй групі без особливих ускладнень, чинні чемпіони світу і Європи натрапили в чвертьфіналі на французів, котрі, відбувши номер в останньому матчі свого квартету, фінішували другими, слідом за родоначальниками футболу. Програвши Швеції, команда Лорана Блана обірвала свою вражаючу 23-матчеву безпрограшну серію, другу за тривалістю в історії "триколірних".
Іспанія для французів - не лише неабиякий подразник, але й на диво зручний суперник. В офіційних матчах піренейці жодного разу не обігравали футболістів із галльським півником на грудях: п'ять поразок і нічия! Причому для фінальних турнірів європейських першостей протистояння цих команд уже стало класичним. Саме іспанці першими привітали Мішеля Платіні та компанію зі здобуттям чемпіонського титулу в 1984-му, Рауль із партнерами в чвертьфіналі ЄВРО-2000 склали зброю перед колективом, лідером якого був блискучий Зінедін Зідан. Для Зізу в день його 40-річчя новий успіх його "нащадків" міг би стати відмінним подарунком.  
"Триколірні" до суботи залишалися останньою командою, якій удалося перемогти Іспанію на великих змаганнях - у першому раунді плей-офф ЧС-2006, із рахунком 3:1. Відтоді "Фурія Роха" з 46 офіційних зустрічей перемогла в 40, а програла всього три.
Французи були номінальними гостями на щасливій для них "Донбас Арені". Тут вони 15 червня зняли закляття "безпереможності", що переслідувало їх ось уже протягом третього фінального турніру, обігравши господарів ЄВРО-2012 українців (2:0). Утім, клас суперника та висновки після поразки від шведів аж ніяк не передбачали гру "першим номером". Блан виставив на гру п'ятьох захисників і двох руйнівників у центрі поля. Орієнтоване на атаку тріо склали Флоран Малуда, Карім Бензема та Франк Рібері. Вісенте дель Боске вже не вперше на турнірі обійшовся взагалі без форвардів, що, одначе, жодним чином не полегшувало опонентам життя.  
Перша 45-хвилинка третього чвертьфіналу пройшла за відчутної територіальної переваги іспанців. На шостій хвилині біля воріт Юго Льоріса виникла гострота - у карний майданчик увірвався Цеск Фабрегас і впав після контакту з Гаелем Кліші. Для італіського рефері Ніколи Ріццолі це не стало приводом вказати на 11-метрову позначку. Дві хвилини по тому Хабі Алонсо вирішив перевірити пильність французького голкіпера ударом метрів з 40, трохи полоскотавши Льорісу нерви, але особливого зиску з цієї ефектної спроби не отримавши.
Рано чи пізно активність на чужій половині поля мала принести результат. Фатальною для французів стала атака суперника лівим флангом на 19-й хвилині. Хорді Альба лівим флангом утік від Матьє Дебюші й видав чудовий пас на дальній кут воротарського, звідки Хабі Алонсо ударом головою від газону відкрив рахунок - 1:0! Таким чином, до речі, хавбек "Реала" відзначив свою 100-у появу в складі національної команди.
Отак із єдиного свого гольового моменту, створеного до перерви, іспанці вичавили максимум. Французи намагалися змінити хід подій, але зробити це без м'яча було дуже важко. Найнебезпечнішим епізодом біля воріт Ікера Касільяса став штрафний у виконанні Йоана Кабая на 32-й хвилині: голкіпер витягнув м'яч із правого верхнього кута, а потім не без труднощів затушив "пожежу" після кутового.
Ті, хто чекав від цього протистояння яскравого спектаклю з гольовою зливою та фехтувальними випадами суперників, протягом другої половини зустрічі досить швидко з цими сподіваннями попрощалися. Матч, сповнений боротьби двох висококласних команд на кожному клаптику поля, не став стравою для гурманів.
Тому кожне загострення сприймалося трибунами на "ура". Як, скажімо, удар головою Дебюші на 60-й хвилині після навісу Рібері з лівого флангу, коли м'яч пролетів понад самою поперечиною. Чи пас Хаві на Фабрегаса, коли тільки своєчасний вихід Льоріса до лінії карного майданчика врятував французів від другого гола. На 69-й хвилині свого воротаря підстрахував захисник, перервавши простріл свіжого Педро на іншого "джокера" Фернандо Торреса. У відповідь Рібері, прорвавшись до лінії воріт, потужно прострілював у центр, де, на щастя іспанців, чатував Касільяс.
Навіть перехопивши територіальну ініціативу, "триколірні" не в змозі були забезпечити своє домінування. Оборона суперника виявилася для підопічних Блана непрохідним муром. Навіть на фінальний відчайдушний штурм французи так і не спромоглися. Натомість піренейці заробили право на пенальті. Вирок за порушення правил проти Педро вже в компенсований час чітко виконав той-таки Хабі Алонсо.
Здобувши першу перемогу над Францією в офіційних зустрічах, іспанці зробити ще крок до європейської вершини. Відкривши для себе цим успіхом "Донбас Арену", вони проведуть у Донецьку й наступну гру - півфінал проти Португалії 27 червня.

1-0 Хабі Алонсо (19 хв.)
2-0 Хабі Алонсо (90+1 хв. - пенальті)

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 559 | Додав: Yura | Теги: євро, чемпіони, Чинні, 23.06.2012 р., відео, чвертьфінал, голів, Півфінал, виходять, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024