Привіт   Гость П`ятниця, 29.03.2024, 15:14

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Червень » 16 » Євро-2012. Група D. Шведи боролись, але все ж таки втратили шанси на вихід у чвертьфінал. 15.06.2012 р. ВІДЕО.
09:35
Євро-2012. Група D. Шведи боролись, але все ж таки втратили шанси на вихід у чвертьфінал. 15.06.2012 р. ВІДЕО.



   

Швеція 2-3 Англія










Київський матч другого туру групи D подарував найбільш захоплюючий поки що сюжет серед усіх зустрічей ЄВРО-2012. Шведи, яких поразка від Англії залишала за бортом плей-офф, не тільки відіграли гол Енді Керролла, забитий ліверпульцем у першому таймі, а й вийшли вперед зусиллями Олофа Мелльберга. Та швидка відповідь Тео Уолкотта і його ж гольовий пас на Данні Уелбека, вкупі з ефектним ударом останнього принесли перемогу родоначальникам футболу - 3:2.
Через донецький форс-мажор, що вкрав годину часу в учасників поєдинку України з Францією, із запізненням почалася й друга зустріч групи D. У ній шведам, аби не стати другою після збірної Ірландії командою, що втратила шанси на вихід у плей-офф, не можна було програвати англійцям. Статистика промовляла якраз на користь скандинавів, котрі не дали себе обіграти родоначальникам футболу в жодній із офіційних зустрічей: дві перемоги та п'ять нічиїх. У трьох матчах континентальних першостей жовто-сині двічі виграли і раз досягли нічиєї, причому одна з перемог (2:1) прийшлася на домашній для них ЧЄ-1992, коли у групі вони фінішували першими, а британські "леви" - останніми.
Київський "Олімпійський" у цій зустрічі став для підопічних Еріка Хамрена домашньою ареною не формально, трибуни, заповнені не тільки шведами, але пререважно "пофарбовані" в жовте, підтримували Златана Ібрагимовича та компанію і за "українські" кольори, й за позитивні емоції стартового туру, й особливо з огляду на те, що для господарів ЄВРО-2012 в останньому турі Англія як суперник більш "вигідною" виглядала б із меншою, ніж у команди Олега Блохіна, кількістю очок.
Ібра, звичайно ж, був центральною фігурою в складах обох команд. Це відчувалося навіть у ті моменти, коли Англія володіла територіальною та ігровою ініціативою, знову і знову позначаючи запитання - а чи є у шведів іще принаймні хоча б один лідер? У п'ятницю ввечері відповідь була ствердною, лідер таки знайшовся. Хоча й цього виявилося недостатньо...
"Розвідку" суперники провели в обміні ударами. Шведський кіпер Андреас Ісакссон в ефектному кидку витягнув "постріл" Скотта Паркера в правий від себе верхній кут. Воротаря англійців Джо Харта "розім'яли" Себастіан Ларссон та Ібрагимович. Джеймс Мілнер точно подав на голову Данні Уелбеку, але той пробив не по-англійському неточно.
Як треба грати на "другому поверсі", своєму колезі наочно продемонстрував Енді Керролл. На 23-й хвилині він втілив у гол навісну передачу Стівена Джеррарда приблизно з тієї ж позиції, звідки в попередньому матчі його одноклубник-ліверпулець віддав гольовий пас на Джолеона Лескотта. Цього разу Керролл легко перестрибнув Андреаса Гранквіста, увігнавши м'яч у нижній кут. 
Цим епізодом гольова "програма" першого тайму була вичерпана. Спроби вразити ціль того ж Ібрагимовича, Кіма Челльстрема й англійця Ешлі Янга вважалися б небезпечними моментами на повному "безриб'ї". Але учасники матчу по перерві запропонували глядачам не те, що "риболовлю" чи полювання на голи, а ціле захоплююче сафарі. Воно вдалося навіть без Беранга Сафарі, котрого Хамрен і в цьому матчі залишив на лаві запасних.
На 49-й хвилині Ібрагимович пішов пробивати штрафний неподалік від лінії карного майданчика англійців, трохи праворуч від центру. "Стінка" прийняла на себе перший удар, другий Ібра-каратист завдавав ефектно - "ножицями". Пронизавши увесь частокіл гравців, що зібралися на шляху м'яча, той потрапив до самотнього Олофа Мелльберга. Центральний захисник пробив Харта, а відчайдушна спроба Глена Джонсона врятувати становище ні до чого не призвела - м'яч ударився об штангу й скочив у сітку. Та ж стійка "бесарабських" воріт "Олімпійського", яка в матчі проти українців завадила Ібрі забити, тепер допомогла його команді в найпотрібніший момент.
Гол, щоправда, записали в пасив Джонсону, відібравши ласий шматок святкового пирога в Мелльберга, котрий після матчу з Україною став усього лише шостим футболістом, який зіграв на четвертому європейському фіналі. Та бородань, чия зовнішність може сприйматися як класичне втілення образу вікінга, подбав про свою "здобич". Напевно, він картав себе за те, що програв повітряну дуель Андрію Шевченку чотири дні тому. Та, фактично забивши перший гол, записав на свій рахунок і другий - на 59-й хвилині вивів свою команду вперед після подачі штрафного Себастіаном Ларссоном. 
На жаль для шведів, насолоджуватися своєю матеріальною перевагою вони, як і в зустрічі з Україною, змогли лічені хвилини. На декілька секунд подовжив цю ейфорію Ісакссон, якимось дивом витягнувши вбивчий, здавалося, удар головою Джона Террі після подачі Джонсона з правого флангу. Але розіграш кутового завершився влучним ударом Тео Уолкотта, котрий буквально перед цим з'явився на полі, замінивши Мілнера. Вигулькнувши з-під ніг своїх і чужих для Ісакссона гравців, м'яч якоюсь чудернацькою траєкторією пірнув у ворота - 2:2.
Хід гри наштовхував на роздуми про те, що це ще не все. Так і сталося. Протягом трьох хвилин суперники організували три атаки, кожна з яких мала б завершуватися голом. Але Челльстрем із Ібрагимовичем свої нагоди не використали, причому в другому випадку блискуче зіграв Харт. А ось відповідь англійців вийшла разючою. Уолкотт, утікши від двох захисників, прострілив на Уелбека, і той, стоячи спиною до воріт, зачепив м'яч п'ятою так, що сфера влетіла в сітку! 
На останніх секундах, як водиться, пристрасті було більше, ніж розрахунку. Організовуючи навал, шведи наразилися на контратаку, яку ледве не завершив Джеррард, пробивши прямо в Ісакссона. Та й мінімальної перемоги - першого виграшу в офіційних зустрічах із "Тре Крунур" - підопічним Роя Ходжсона виявилося достатньо для того, щоб до завершальної та вирішальної гри групового етапу підійти в ролі лідера й фаворита.

0-1 Керролл (23 хв.)
1-1 Джонсон (49 хв. - автогол) 
2-1 Мелльберг (59 хв.) 
2-2 Уолкотт (64 хв.) 
2-3 Уелбек(78 хв.) 

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 540 | Додав: Yura | Теги: євро-2012, шанси, на вихід, відео, Група D, чвертьфінал, втратили, 15.06.2012 р., голів, Швеція | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024