Привіт   Гость П`ятниця, 29.03.2024, 12:15

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Вересень » 5 » Топ-10 найдорожчих трансферів літа 2012 року.
16:44
Топ-10 найдорожчих трансферів літа 2012 року.










1. Тьяго Сілва («Мілан» - «ПСЖ», 42 млн євро)

Тьяго Сілва - лідер оборони збірної Бразилії і, напевно, найкращий центрбек країни в новому тисячолітті. Досягнувши величезного прогресу в «Мілані» і отримавши всі можливі індивідуальні нагороди Європи і Південної Америки, Сілва дозрів для чогось більшого, до більшої зарплати. «ПСЖ» зробив «россонері» пропозицію, від якої уражений кризою Сільвіо Берлусконі відмовитися не міг. 63 мільйони євро за пару провідних гравців «Мілана» (Златана Ібрагімовича оцінили рівно в третину суми) - це, безумовно, найбільш щедрий трансферний хід нинішнього літа

2. Еден Азар («Лілль» - «Челсі», 40 млн євро)

Мабуть, найбільш інтригуюча трансферна історія літа розгорнулася навколо хавбека "Лілля" Едена Азара. 21-річний футболіст пообіцяв опинитися в Манчестері, при цьому спритно промовчавши, в якій його частині - червоній або синій. І поки футбольні експерти міркували, кому більше підійде молоде бельгійське дарування - силовій команді Роберто Манчіні чи прудкій дружині Алекса Фергюсона, лондонський «Челсі» виграв Лігу чемпіонів і завоював таким чином прихильність Азара. Двічі найкращий футболіст Франції тепер завойовуватиме аналогічний титул в АНглії.

3. Лукас Моура («Сан-Паулу» - «ПСЖ», 40 млн євро)

Молоде покоління бразильців на відміну від своїх співгромадян в 90-х не поспішає покидати рідні пенати в ніжному віці. Юні південноамериканці воліють рости і міцніти на своєму континенті і відправлятися в тривале відрядження через океан, розмінявши третій десяток років. Ось, наприклад, Лукас Моура, або ж просто Марселіно, вирішив вчинити саме так: 20 років футболістові виповнилося менше місяця тому, але зустрітися з партнерами по новій команді - французькому "ПСЖ" - Моура зможе тільки в січні. І причин для цього декілька: по-перше, футболіст хоче дограти до кінця чемпіонат Бразилії, який закінчиться тільки в грудні, а по-друге, у парижан просто-напросто заповнена квота на футболістів без паспорта громадянина Євросоюзу.

4. Хаві Мартінес («Атлетик» - «Баварія», 40 млн євро)

Суперечка між прихильниками і супротивниками переходу в мюнхенську «Баварію» Хаві Мартінеса в Німеччині не збавляє обертів. Скептиків же переповнюють питання: чого ж це так закортіло мюнхенцям хлопця, який провів на чемпіонаті Європи не більше півгодини? І хіба він вартий того, щоб побити рекорд Маріо Гомеса і його переходу з "Штутгарта" в "Баварію" за 30 мільйонів євро? З 23-річним іспанцем підписано контракт на цілих 5 років, а це - обачлива інвестиція в майбутнього гравця основи збірної Іспанії. Але чи впишеться дебелий баск у схему гри "Баварії"? Цілком ймовірно, що так. Адже окрім габаритів, необхідних для Бундесліги, в нього є ще й іспанська техніка. Відтак Анатолій Тимощук ще більше втратить шанси виходити на позиції опорника.

5. Лука Модріч ("Тоттенхем" - "Реал", 35 млн євро)

«Нарешті це сталося», - ось перші слова Луки Модріча, не перший рік мав намір втекти з «Тоттенхема» в стан постійного учасника Ліги чемпіонів. Модріч - гравець аж ніяк не переоцінений, а навпаки - недооцінений. Можна навіть сказати - унікальний футболіст, якого в арсеналі Моуріньо якраз не вистачало. Це не традиційний хвилеріз з відмінним дальнім пасом як Хабі Алонсо, не робоча конячка середини поля як Самі Хедіра, не креативний вигадник як Месут Озіл - це - три в одному. Хорватський хавбек може зайняти будь-яку позицію в середині поля і скрізь буде почувати себе як риба у воді. Тож, хтось зі старожилів у півзахисті "Реала" буде змушений поступитись місцем Модрічу.

6. Оскар («Інтернасьональ» - «Челсі», 32 млн євро)

Другий бразильський олімпієць зламався перед спокусою поїхати в Європу - Оскар. В активі 20-річного хавбека вже є Кубок Світу, нехай і юнацький. Більше того, у фінальному матчі міні-мундіалю хет-трик Оскара приніс перемогу його команді над португальцями. На цей успіх відреагували багато клубів, але прийняв його лише «Челсі», заманити юнака апетитним контрактом та наявністю співгромадян-бразильців, а його клуб - солідною компенсацією. Трансфер Оскара зробив майже неможливим перехід бразильця Вілліана із "Шахтаря", оскільки "Челсі" хотів лише одного дорожезного молодого бразильця.

 7. Робін ван Персі («Арсенал» - «Манчестер Юнайтед», 30,7 млн євро)

Найкращий бомбардир і найкращий футболіст останнього чемпіонату Англії крім індивідуальних титулів заслуговує ще й командних, тому трансфер Ван Персі в більш амбітний клуб був рано чи пізно очікуємо. Перехід голландського нападника хай і не став найдорожчим за літню кампанію, але точно вдарив гучним резонансом по всьому футбольному світу. У команді Арсена Венгера про титули потихеньку перестають вірити навіть старожили «канонірів» - лондонці, навпаки, перетворюються на типового середняка, який тільки і робить, що продає своїх найкращих гравців в клуби рангом вище. Фабрегас пішов у топ-клуб і одразу виграв титул, можливо те саме чекає Робіна?

8. Есекієль Лавессі ("Наполі" - "ПСЖ", 26 млн євро)

Талановитого, але не зовсім стабільного і забивного аргентинського нападника у своїх лавах побажав бачити французький "ПСЖ". Стимулювали перехід Лавессі до Парижа катарські гроші. Порадувало це і «Наполі»: клуб з Італії завжди готовий добряче заробити. Неаполітанці ж залишилися без найяскравішого гравця своєї команди, дозволивши парижанам зібрати в складі ледь не символічну збірну Серії А останніх років.

9. Златан Ібрагімович («Мілан» - «ПСЖ», 21 млн євро)

До цієї збірної Серії А у стані "ПСЖ" додався ще й Златан Ібрагімович. Дивно, але шведський голеадор - один із найбільш скромних придбань «ПСЖ» в літній період дозаявок. На покупку Ібри пішла лише сьома частина всього трансферного бюджету французького клубу. Що ж спонукало найкращого бомбардира Серії А в черговий раз змінити команду? Цілком можливо, причина криється в тому, що Златан вперше за десять років не зміг виграти національний чемпіонат і відчув, що повторити цей особистий локальний провал з парижанами буде значно складніше, ніж з розореним «Міланом», а головним суперником Ібрагімовича в бомбардирських перегонах вищої французької ліги буде лише його власна мотивація. Швед розумів також, що Берлусконі вже не в змозі платити йому шалену зарплату, а катарцям це під силу.

10. Хаві Гарсія ("Бенфіка" - "Манчестер Сіті", 20,2 млн євро)

Навпростець через неприкриту кватирку трансферного вікна в топ-10 найгарячіших лотів річного аукціону увірвався іспанець Хаві Гарсія, ніж, в першу чергу, врятував бренд «Манчестер Сіті» від ганьби. Не побачити в числі найбільш дорогих трансферів сезону новачків «городян» було б безглуздо. Втім, паризький шейх Аль-Хелаіфі минулого літа далеко переплюнув манчестерського шейха Мансура, ніж зрівняв рахунок в особистому протистоянні інвесторів. Перед самим Гарсією в головному турнірі Європи стоїть важливе особиста задача - довести марнотратному, але рідному «Реалу», чого Хаві коштує насправді. Адже мадридці двічі продавали свого вихованця...



football24.ua

Категорія: Трансфери | Переглядів: 788 | Додав: Yura | Теги: топ, трансфер, найдорожчі, 10, 2012, літо | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024