Привіт   Гость Субота, 20.04.2024, 00:34

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Травень » 6 » Кубок України. Фінал. Донецьке дербі на НСК "Олімпійський". 06.05.2012 р.
09:24
Кубок України. Фінал. Донецьке дербі на НСК "Олімпійський". 06.05.2012 р.




  
Металург - Шахтар

У неділю, 6 травня, реконструйований до ЄВРО-2012 київський Національний спорткомплекс "Олімпійський", де через два місяці визначиться новий чемпіон Старого Світу, прийме свій перший фінал - кубкове донецьке дербі "Металурга" і "Шахтаря".
Востаннє переможець Кубку України отримував почесний трофей на центральній арені країни в травні 2007-го, коли київські динамівці виявилися сильнішими за гірників - 2:1. Свої фінальні реванші у столичних футболістів підопічні Мірчі Луческу брали в Харкові та Сумах, а дніпропетровська і ще раз харківська арена ставали щасливими відповідно для "Ворскли" і "Таврії", що завоювали свої прем'єрні титули кубкових лауреатів.
У цьому сезоні сліпий жереб занадто рано звів на кубковій стежці двох грандів українського футболу: "Динамо", поступившись "Шахтареві" на етапі 1/8 фіналу, зійшло з дистанції задовго до фінішної прямої. Обігравши головного конкурента на його полі (3:2), гірники значною мірою розчистили собі шлях до чергового тріумфу, одночасно подовживши й антирекордну серію "біло-синіх": ось уже чотири сезони кубкова вершина не підкорюється дев'ятиразовому володареві трофея. Гірники ж, які візьмуть участь у кубковому фіналі вп'яте за останні шість років, мають шанс завоювати свій восьмий титул і наблизитися до динамівців упритул.
До слова, одне фінальне дербі могло поступитися місцем в афіші іншому - галицько-волинському. "Волинь" билася з "Шахтарем" просто-таки героїчно, до останньої компенсованої хвилини півфіналу тримаючи фаворита "під вогнем". А "Карпати" взагалі були від фіналу на відстані 11 метрів, поступившись іншому донецькому колективу в післяматчевій "перестрілці". До речі, "Волинь" по праву може вважатися головним порушником спокою поточного Кубку України. В її активі - найбільша перемога (7:1 над "Іллічівцем"), два виграні у фаворитів овертайми та феєричний матч проти "Шахтаря" (3:4). Символічно, що саме серед підопічних екс-тренера Віталія Кварцяного і сьогоднішнього наставника Анатолія Дем'яненка - двоє найвлучніших бомбардирів розіграшу: Майкон (5 голів) і Рамон Лопес (4).
Удруге в історії Кубку України за трофей поборються клуби з одного міста. До речі, в тому ж 1998 році, коли "Динамо" Валерія Лобановського здолало у фіналі столичний ЦСКА, в суперечці за цей почесний приз уперше зійшлися "Шахтар" і "Металург". Помаранчево-чорні тоді поступилися "молодшим" за сумою двох зустрічей 1/8 фіналу - 0:2 і 3:1.
Наступне й останнє допоки побачення земляків також обернулося для гірників невдачею - у півфіналі розіграшу-2009/10 (1:2). Такі ось два аргументи для тих, хто оперуватиме тільки статистикою протистоянь цих опонентів у чемпіонатах країни (28 перемог і дві нічиї "Шахтаря" в 30 матчах)...
Отже, Кубок України в сезон свого 20-річчя - знову на НСК "Олімпійський". Фінал обіцяє бути, як завжди, непередбачуваним, захоплюючим і пристрасним - справжнім футбольним святом, яке має стати яскравою прелюдією до ЄВРО-2012.


ua.uefa.com

Категорія: Кубок України | Переглядів: 580 | Додав: Yura | Теги: Олімпійський, кубок україни, 06.05.2012 р., Шахтар, металург, Фінал, нск, Донецьке дербі | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024