Привіт   Гость Четвер, 25.04.2024, 22:49

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Липень » 2 » Євро-2012. Фінал. Іспанія захищає титул чемпіонів Європи. 01.07.2012 р. ВІДЕО.
08:22
Євро-2012. Фінал. Іспанія захищає титул чемпіонів Європи. 01.07.2012 р. ВІДЕО.



   

Іспанія 4-0 Італія







Завдяки голам Давіда Сільви, Хорді Альби, Фернандо Торреса та Хуана Мати збірна Іспанії розгромила Італію на НСК "Олімпійський" та вперше в історії захистила звання чемпіона Європи. "Фурія Роха" стала автором ще одного унікального досягнення - вона перемогла в трьох крупних турнірах поспіль (ЄВРО-2008, ЧС-2010, ЄВРО-2012).
Ось уже чотири роки найкращі уми футбольного світу шукають рішення надскладної головоломки: як здолати збірну Іспанії. І якщо в теорії декому здається, що відповідь лежить на поверхні, то практика поки доводить гірку для багатьох істину - "Фурія Роха" залишається непереможною та неперевершеною, дійсно найкращою збірною Європи та світу. Чотири голи у ворота Джанлуїджі Буффона стали логічним втіленням цієї переваги іспанців не лише у конкретному матчі та турнірі, а й у сучасному футболі в цілому.
Після стартового свистка португальського рефері Педру Проенси підопічні Чезаре Пранделлі запропонували чинним чемпіонам те, що від них і очікували. Вони намагались діяти максимально щільно, перекривати вільні зони, пресингувати опонентів у центрі поля та тримати свою лінію оборони на "золотій середині" - тобто не надто притискаючись до воріт, але й не створюючи позаду себе достатньо простору для прудких гравців атаки Вісенте дель Боске.
Однак іспанці - це іспанці, це особлива - майже запатентована - марка футболу. Хтось скаржиться, що піренейці останнім часом грають прогнозовано та - трапляються і такі думки - моментами нудно. Однак чи можна застосовувати подібні епітети до команди, чий стиль відзначає неймовірну тактичну гнучкість та мінімум шаблонності у діях. Таке враження у хлопців дель Боске немає поняття награних комбінацій, домашніх заготовок тощо - і це їхня сила, а не вада.
Гра збірної Іспанії настільки багатогранна, що їй протистояти - наче битись із Лернейською гідрою, в котрої на місці однієї зрубаної голови виростають дві нові. Ось й італійці в фіналі ЄВРО-2012 протримались 14 хвилин, а потім Андрес Інієста фантастичною проникаючою передачею знайшов Цеска Фабрегаса, котрий втік від захисника і м'яко навісив від лицьової лінії на Давіда Сільву. Удар головою хавбека "Манчестер Сіті" був таким, що неможливо парирувати.
Утім, "Скуадра Адзурра" - це колектив з характером. Спочатку апеннінці потурбували суперників після кількох стандартів. А потім взагалі зробили те, що здавалось нереальним - стабільно заволоділи м'ячем. На кінець першого тайму цей показник у обох команд був майже рівним. Однак, як виявилось, іспанці прекрасно себе почувають у позиційній обороні й грі на контратаках. Поки італійці, котрих підтримувала левова частина "нейтральної" публіки на "Олімпійському", марно розігрували комбінації, "фурія" одним випадом розшматувала їхню оборону.
Прикметно, що результативна "контра" фактично розпочалась із Хорді Альби і ним же завершилась. Невтомний лівий захисник головою скинув не такий вже й легкий м'яч на Хаві, а потім наче торпеда протаранив захист Італії, отримавши довершену проникаючу передачу від плеймейкера. Бездоганна реалізація виходу один на один стала вінцем комбінації, котру сміливо можна назвати ідеальною.
Безумовно, італійці не ті люди, які не спроможні таки створити проблеми нехай навіть самим іспанцям. Варто лише згадати дуель Антоніо Ді Натале з Ікером Касільясом, у котрій переможцем вийшов голкіпер. Однак загалом після перерви хлопці Пранделлі не могли підтримувати достатній темп, щоб перемінити гру на свою користь. Тим паче, що після травми Тьяго Моти вони грали десь півгодини в меншості.
Якщо говорити по-простому, то в другому таймі іспанці фактично робили, що хотіли. І гол Фернандо Торреса, котрому м'яч ідеально (як часто звучить це слово!) після власного ж перехоплення виклав Хаві, став логічним результатом. А невдовзі нападник "Челсі" зробив усе, щоб відзначився і його одноклубник Хуан Мата - 4:0. Такого в фіналах чемпіонатів Європи ще не було. І ніхто подібного не очікував, будемо відверті. Але що тут скажеш? Лише - "Віва, Іспанія!"

1-0 Сільва (14 хв.)
2-0 Альба (41 хв.) 
3-0 Торрес (84 хв.) 
4-0 Мата (88 хв.) 

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 757 | Додав: Yura | Теги: євро, чемпіон, титул, Іспанія, 01.07.2012 р., відео, захищає, Європи, Фінал, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024