Привіт   Гость Субота, 20.04.2024, 04:11

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Червень » 14 » Євро-2012. Група В. Португалія вириває перемогу у матчі з Данією. 13.06.2012 р. ВІДЕО.
10:46
Євро-2012. Група В. Португалія вириває перемогу у матчі з Данією. 13.06.2012 р. ВІДЕО.



   

Данія 2-3 Португалія







Опинившись у складному становищі після поразки на старті ЄВРО-2012 від Німеччини (0:1), дозволивши Нікласу Бендтнеру по ходу матчу з Данією відіграти голи Пепе та Елдера Поштіги, португальці все ж проявили характер і за рахунок гола Сільвестра Варели на 88-й хвилині здобули свою першу перемогу в нинішньому році, значно покращивши власні шанси на вихід до плей-офф.
Примхливому жеребу, очевидно, сподобалося протистояння цих суперників у відбірних циклах до ЧС-2012 і ЄВРО-2012, і він відрядив збірні Данії та Португалії в одну групу. Кваліфікаційні перегони обидва рази приносили перемогу ютландцям, утім, лузитанці настільки загартовувалися в боротьбі з конкурентом, що без проблем проходили в стикових зустрічах команду Боснії та Герцеговини.
До чергової очної дуелі суперники підійшли з різним настроєм. Підопічні Мортена Ольсена - на піднесенні, після несподіваного для багатьох виграшу в голландців, дружина Паулу Бенту - в розчаруванні від мінімальної невдачі в поєдинку з Німеччиною. Оступатися вдруге португальцям ніяк не можна було, адже тоді, в разі другої перемоги німців, вони разом із помаранчевими догравали б турнір як жертви "групи смерті".
У діях та в очах Кріштіану Роналду та компанії читалася рішучість змінити становище. Й, незважаючи на те, що перший небезпечний момент виник саме біля їхніх воріт, першу половину гри португальці цілком можуть занести собі в актив.
На четвертій хвилині Пепе завадив Крістіану Еріксену завдати завершального удару, коли до данця відскочив м'яч після розіграшу кутового. Подача від прапорця на протилежній половині поля також призвела до загострення ситуації, але після небезпечного навісу справа Нані та удару Жоау Перейри воротар Стефан Андерсен і його партнери відбувалися легким переляком. 
Тактичні задуми Ольсена досить яскраво проілюстрував епізод на 14-й хвилині: на довгу діагональ Нікі Цимлінга трохи не встиг Денніс Роммедаль, якому вдалося оминути офсайдну пастку. На жаль для данців, це була остання креативна дія Цимлінга, котрий зазнав травми й був замінений на Якоба Поульсена. Забігаючи наперед, зазначимо, що й другий учасник цього епізоду змушений був залишити поле передчасно - наприкінці години ігрового часу Роммедаль попросив заміну. 
Та повернімося в середину першого тайму. Поки скандинави перебудовували порядки, піренейці перемістили гру на чужу половину поля й після кількох спроб відкрили таки рахунок. Вирішальними знову стали "стандарти". На 24-й хвилині після подачі Мігела Велозу зі штрафного епізод намагався завершити Елдер Поштіга, та Сімон К'єр вибив м'яч на кутовий. А ось подачу Жоау Моутінью данцям перервати не вдалося, й Пепе - в стилі українця Андрія Шевченка - ударом головою в ближній кут відкрив гольовий актив своєї збірної на турнірі.
Через десять хвилин "стінка" врятувала ворота Андерсена від гарматного "пострілу" Роналду зі штрафного метрів з 20. Але вже в наступній атаці Поштіга, скориставшись передачею Нані, на мить випередив К'єра і вгатив м'яч під поперечину в ближній кут - 2:0! 
Відповіли данці витончено. Пас із глибини поля знайшов на дальній стійці Мікаеля Крон-Делі, котрий дотепно головою закинув м'яч уздовж воріт на набігаючого Нікласа Бендтнера й той розважливо вразив порожній кут. 
До перерви та одразу після неї португальці могли збільшити відрив. Але, нейтралізуючи простріл Нані з правого флангу на 44-й хвилині, Поштігу випередив воротар, а Роналду на відскоці - К'єр. Роналду ж через п'ять хвилин після поновлення гри втікав на побачення з воротарем, але удар у нього вбивчим не вийшов, Андерсен парирував м'яч.
Поступово команді Данії вдалося заволодіти територіальною ініціативою, а згодом і ігровою. Почали виникати моменти біля воріт Руя Патрісіу. Поруч із "дев'яткою" просвистів удар Вільяма Квіста. Потім Бендтнер вийшов на ударну позицію, але завершальний дотик у нього "змазався". Те, що не вийшло за допомоги ніг, форвард "Арсеналу" зробив знов-таки головою, конвертувавши в гол довгий пас з правого флангу Ларса Якобсена. Перестрибнувши Пепе, Бендтнер пробив у ближній кут, Патрісіу перевів м'яч у стійку, від якої той влетів у сітку.
Це був класичний приклад старої футбольної істини: не забив - отримай. Адже буквально двома хвилинами раніше Роналду не влучив у ворота, залишившись один перед Андерсеном. Виграв голкіпер і наступну дуель у суперзірки "Реала", коли Кріштіану потужно виконав штрафний. А ось проти удару Сілвестра Варели однофамілець датського казкаря нічого вдіяти не зміг - за три хвилини до завершення основного часу португальці знову повели в рахунку після того, як свіженький форвард "Порту" з-під захисника пробив під самісіньку стійку.
Міг відзначитися й "джокер" данців Лассе Шьоне, але, завершуючи атакуючі зусилля партнерів на початку четвертої компенсованої хвилини, пробив вище воріт. Таким чином, інтрига на останній тур збереглася й у цій групі - команда Португалії наздогнала за набранимии очками переможеного опонента й збірну Німеччини, яка в більш пізньому матчі квартету В у Харкові протистояла своєму одвічному антиподу - Нідерландам.

0-1 Пепе (24 хв.)
0-2 Поштіга (36 хв.) 
1-2 Бендтнер (41 хв.) 
2-2 Бендтнер (80 хв.) 
2-3 Варела (87 хв.) 

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 527 | Додав: Yura | Теги: євро, 13.06.2012 р., Португалія, Група В, відео, Данія, вириває, голів, Перемога, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024