Привіт   Гость Субота, 20.04.2024, 07:27

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Травень » 21 » Ліга Чемпіонів. Цікава статистика сезону 2011-2012 рр.
15:09
Ліга Чемпіонів. Цікава статистика сезону 2011-2012 рр.










UEFA.com підбиває підсумки Ліги чемпіонів УЄФА-2011/12, який подарував безліч рекордів і завершився дебютним тріумфом "Челсі" в найпрестижнішому єврокубку.

0: Три клуби так і не змогли набрати бодай очко на груповому етапі: "Вільяреал", "Оцелул" та загребське "Динамо".

1: АПОЕЛ став першим кіпрським клубом, що зумів подолати стадію групового етапу. Команда Івана Йовановича посоромила скептиків, не просто пробившись у плей-офф, а фінішувавши на першому місці у квартеті G, де також змагалися три переможці Кубку УЄФА/Ліги Європи УЄФА - "Зеніт", "Порту" і донецький "Шахтар". У 1/8 фіналу АПОЕЛ здивував перемогою над "Ліоном" і вийшов до чвертьфіналу, де поступився мадридському "Реалу".

4: У всіх чотирьох випадках, коли Мюнхен приймав фінал головного єврокубку, трофей здобували різні команди. До "Челсі" щасливими переможцями вирішального двобою ставали "Ноттінгем Форест" (1979 рік), "Олімпік" (1993) і дортмундська "Боруссія" (1997). До речі, до перемоги "Челсі", дебютної для представників Лондона, останнім клубом, який завоював перший у своїй історії Кубок чемпіонів, була саме "Боруссія" з Дортмунда.

5: "Реал" став п'ятим після "Мілана" (1992/93), "Парі Сен-Жермен" (1994/95), московського "Спартака" (1995/96) і "Барселони" (2002/03, перший груповий етап) клубом в історії Ліги чемпіонів, який зумів виграти всі шість матчів групового етапу.

6: Фінал "Челсі" - "Баварія" став шостим вирішальним поєдинком Кубку чемпіонів між англійським і німецьким клубами. Німці зуміли виграти в цьому протистоянні лише одного разу: в 1975 році "Баварія" взяла гору над "Лідс Юнайтед" (2:0).

7: Сім хвилин знадобилося гравцю "Ліона" Бафетімбі Гомісу, щоб завдати три результативні удари у виїзному матчі шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти загребського "Динамо" - 7:1. Французький нападник став володарем нового рекорду Ліги чемпіонів, оформивши найшвидший хет-трик в історії турніру. Попереднє досягнення було встановлено 16 років тому і належало Майку Ньюеллу. Форвард "Ліона" не зупинився на досягнутому і через 20 хвилин після третього м'яча забив ще один гол у ворота хорватського клубу, ставши сьомим футболістом, який зробив покер у матчі головного єврокубку.

8: Учасники саміту "Великої Вісімки", який наразі проходить у резиденції президента США Барака Обами "Кемп-Девіді", знайшли час на перегляд суботнього фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Найбільше зрадів перемозі "Челсі" прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який не забарився висловити слова підтримки канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Воістину глобальна симпатія до Ліги чемпіонів.

10,84: Уболівальники, які не встигли на стартовий свисток матчу четвертого туру групового етапу, що проходив на "Местальї", пропустили гол, який став другим у списку найшвидших результативних ударів у історії Ліги чемпіонів. Менше, ніж через 11 секунд після початку гри, рахунок відкрив Жонас.

12: Саме стільки разів англійські клуби вигравали Лігу чемпіонів/Кубок європейських чемпіонів. Цього разу Фортуна була на боці "Челсі". Більш успішно за англійців у турнірі виступали тільки іспанці. Загалом клуби цієї країни завойовували головний єврокубковий трофей 13 разів.

14: Нападник "Барселони" Ліонель Мессі - перший в історії гравець, якому вдалося стати найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів протягом чотирьох сезонів поспіль. Аргентинець повторив рекорд легенди "Мілана" Жозе Альтафіні за кількістю забитих в одному розіграші єврокубку м'ячів. У сезоні-1962/63 великий італійський форвард відзначився 14 точними ударами.

16: Кількість розіграшів Ліги чемпіонів, в яких забивав вінгер "Манчестер Юнайтед" Раян Гіггз. Відзначившись 14 вересня 2011 року в поєдинку з "Бенфікою", легендарний валлієць також став найстаршим автором голу в Лізі чемпіонів. На той момент йому було 37 років і 289 днів.

20: Кількість забитих "Барселоною" м'ячів на груповому етапі є повторенням рекорду "Манчестер Юнайтед" зразка сезону-1998/99.

22: Загребське "Динамо" увійшло в історію Ліги чемпіонів, пропустивши на груповому етапі 22 голи.

23: Стільки разів "Реал" зіграв у півфіналі Кубку чемпіонів. Поразка від "Баварії" стала для мадридців 11-ю на цій стадії. В активі "Барселони" і "Баварії", які ділять друге місце в списку, по 14 виходів до півфіналу.

28: "Баварія" - перша за 28 років команда, яка зіграла у фіналі Кубку чемпіонів на домашньому стадіоні. Востаннє вирішальний поєдинок єврокубку на рідному полі проводила "Рома", яка поступилася в серії пенальті "Ліверпулю" на "Стадіо Олімпіко" в 1984 році.

35: Стільки ударів завдали футболісти "Баварії" по воротах суперника протягом основного часу фінальної гри, що стало найбільшим показником у нинішньому сезоні Ліги чемпіонів УЄФА. Лише один Ар'єн Роббен пробивав 15 разів - більше, ніж будь-який інший гравець у попередніх поєдинках сезону-2011/12.

68: "Барселона" в розіграші, що завершився, в середньому володіла м'ячем 68 відсотків ігрового часу. Другою командою турніру за цим показником стала "Баварія" - 60 відсотків.



ua.uefa.com


Категорія: Ліга Чемпіонів | Переглядів: 963 | Додав: Yura | Теги: Цікава, 2011-2012 рр., Ліга чемпіонів, сезон, статистика | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024