Привіт   Гость Четвер, 25.04.2024, 17:26

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Травень » 21 » Ліга Європи. Цікава статистика сезону 2011-2012 рр.
15:32
Ліга Європи. Цікава статистика сезону 2011-2012 рр.










UEFA.com представляє огляд минулого сезону Ліги Європи УЄФА в цифрах. Цей розіграш закінчився гучним успіхом переможця-2010 "Атлетико" і колумбійського нападника Фалькао.

29
Після того, як Фалькао оформив дубль у Бухаресті, на його рахунку стало 29 голів у 29 матчах Ліги Європи. Крім того, колумбієць вдруге поспіль став найкращим бомбардиром турніру. Хоча в цьому році він обмежився 12 м'ячами - у порівнянні з рекордним показником минулого сезону в 17 голів, він упритул наблизився до Хенріка Ларссона в списку найкращих снайперів у історії Кубку УЄФА/Ліги Європи. До знаменитого шведа Фалькао залишається всього два точні удари. Враховуючи, що колумбійцю всього 26 років, у нього ще є достатньо часу, щоб вирватися в лідери.

9
Матч між "Атлетико" й "Атлетиком" на "Націонал Арені" в Бухаресті став дев'ятим фіналом Кубку УЄФА/Ліги Європи між командами з однієї країни. Торік у вирішальному поєдинку теж зійшлися земляки - в Дубліні "Порту" з рахунком 1:0 обіграв інший португальський клуб "Брагу". Матч цього сезону також став другим суто іспанським фіналом, після того як у 2007 році в Глазго "Севілья" взяла гору над "Еспаньолом".

4
Наставник "Атлетико" Дієго Сімеоне став усього четвертим тренером із-за меж Європи, який переміг у єврокубку. Всі його попередники теж були аргентинцями. Луїс Карнілья привів "Реал" до перемоги в Кубку європейських чемпіонів у 1958 і 1959 роках. Еленіо Еррера зробив те ж саме з "Інтером" у 1964-му і 1965-му. Альфредо Ді Стефано, який свого часу захищав кольори збірних Іспанії та Аргентини, виграв Кубок володарів кубків-1980 із "Валенсією".

3
Сімеоне також став третім, хто виграв Кубок УЄФА/Лігу Європи як футболіст і як тренер. До нього це вдалося Діно Дзоффу, який у сезоні-1976/77 переміг у Кубку УЄФА як голкіпер "Ювентуса", обігравши в фіналі "Атлетик", а в кампанії-1989/90 привів "Юве" до успіху вже як наставник. Хуб Стевенс завоював Кубок УЄФА-1978 у ролі захисника ПСВ, а в 1997 році зробив те ж саме як тренер "Шальке".

15
П'ять гравців провели за свої клуби всі 15 матчів нинішнього розіграшу. У складі "Атлетико" незамінними виявилися герой фіналу Фалькао і його партнер по атаці Адріан Лопес, тоді як у лавах "Атлетика" подібним можуть похвалитися Андоні Іраола, Ікер Муньяїн і Маркель Сусаета.

0
У стартовому складі "Атлетико" на вирішальний матч не вийшов жоден гравець із тих, хто з'явився в "основі" у фінальному поєдинку з "Фулхемом" дворічної давнини (2:1). Утім, двоє переможців гамбурзького фіналу - Альваро Домінгес і Едуардо Сальвіо - все ж засвітилися на "Націонал Арені", вийшовши на заміну.

19
Два найшвидші голи минулого розіграшу були забиті на 19-й секунді у двох поєдинках 1/16 фіналу. Авторами рекорду скорострільності стали нападник харківського "Металіста" Тайсон і його колега по амплуа з "Манчестер Сіті" Серхіо Агуеро. Бразилець встановив досягнення в першому матчі з "Зальцбургом", а аргентинець відзначився швидким голом у матчі-відповіді з "Порту".

3
Перемоги над "Цюрихом" (2:0), "Лаціо" (2:1) і "Васлуєм" (2:0) зробили лісабонський "Спортинг" першою командою в історії турнірів УЄФА, яка забезпечила собі місце в плей-офф уже після трьох турів групового етапу.

67 328
Попередня участь "Манчестер Юнайтед" у другому за рангом клубному турнірі континенту датована сезоном-1995/96, коли манкуніанці грали в Кубку УЄФА. Їх дебют у Лізі Європи обернувся рекордом турніру за відвідуваністю. Подивитися на матч "МЮ" - "Аякс" в 1/16 фіналу прийшло майже 70 000 глядачів. Як не дивно, гості привезли з "Олд Траффорд" перемогу з рахунком 2:1. Щоправда, "Юнайтед" пройшов далі завдяки тому, що тижнем раніше виграв у гостях 2:0.


ua.uefa.com


Категорія: Ліга Європи | Переглядів: 892 | Додав: Yura | Теги: Цікава, Ліга Європи, сезону, 2011-2012 рр., статистика | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024