Привіт   Гость П`ятниця, 26.04.2024, 19:35

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Травень » 20 » Ліга Чемпіонів. Фінал. "Челсі" виграє кубок по пенальті. 19.05.2012 р. ВІДЕО.
20:11
Ліга Чемпіонів. Фінал. "Челсі" виграє кубок по пенальті. 19.05.2012 р. ВІДЕО.
  
Баварія 1-1 Челсі
(3-4 пенальті)




Мюнхенська "Баварія" втратила нагоду стати першим клубом, який виграв би Лігу чемпіонів на своєму стадіоні. Повівши в рахунку на 83-й хвилині матчу з "Челсі" після удару Томаса Мюллера, баварці на 88-й не втримали біля своїх воріт Дідьє Дрогба. Щоправда, івуарієць ледь не компенсував опонентам таку поблажливість, сфоливши у своєму карному майданчику на початку додаткового часу. Та Ар'єн Роббен пенальті не реалізував, а голкіпер лондонців Петр Чех, котрий відбив 11-метровий, став і героєм післяматчевої "лотереї". Разом із тим-таки Дрогба, котрий забив вирішальний удар з "точки ", принісши своєму клубові перший Кубок чемпіонів.
Кожен із двох фіналістів поточної Ліги чемпіонів виконував свою місію. "Баварія" прагнула виправдати сподівання своїх земляків на ніч несамовитих святкувань з приводу першої перемоги господаря поля у вирішальному матчі найпрестижнішого з клубних турнірів. Нинішнє покоління гравців "Челсі" мало би гідно відреагувати на інформацію, яка з'явилася незадовго до фіналу - про те, що власник клубу Роман Абрамович за дев'ять років вклав у розвиток клубу космічні 1,3 мільярда доларів. На пару ж мюнхенці та лондонці, вочевидь, були б не проти того, щоб довести: їхнє протистояння біля підніжжя європейського трону аж ніяк не менш інтригуюче, ніж очікувана більшістю фахівців, уболівальників і журналістів дуель "Барселони" та "Реала", скасована за підсумками півфіналів.
До того ж обидва учасники матчу на "Мюнхен Арені" за будь-що намагалися завершити на мажорній ноті змарновані, за великим рахунком, внутрішні сезони: на відміну від трьох попередніх фіналів, за Кубок європейських чемпіонів сперечалися не новоспечені чемпіони країн, а невдахи своїх першостей.
Підопічних Юппа Хайнкеса навряд чи розрадив той факт, що в бундеслізі вони фінішували на сходинку вище, ніж торік. Розгромна поразка в фіналі Кубку Німеччини від чемпіона - дортмундської "Боруссії" - стала зайвим нагадуванням, хто саме сьогодні править бал на теренах "фатерлянду". Сині ж узагалі обміняли торішнє "срібло" Прем'єр-ліги на шосту позицію, в якості "компенсації" здобувши англійський кубок. Якщо для Роберто Ді Маттео, котрий очолив команду в розпал сезону після звільнення Андре Віллаша-Боаша, й цей титул означає дуже й дуже багато, то для вже згаданого Романа Абрамовича справжню цінність являв би тільки трофей, здобутий у Мюнхені.  
На правах господаря "Баварія" повела гру з самого її початку. Протягом першого тайму трибуни кілька разів затамовували подих у передчутті гола мюнхенців, але щоразу тій більшості, що вболівала за віце-чемпіона Німеччини, доводилося хапатися за голову від розпачі. Одного разу голкіпера "Челсі" Петра Чеха навіть довелося підстраховувати стійці - коли на 21-й хвилині Ар'єн Роббен, несподівано вигулькнувши на лівому фланзі атаки червоних, продрався крізь оборону суперника й небезпечнго пробив з-під захисника. Чех, зреагувавши на удар, без зайвих емоцій спостерігав за тим, як м'яч, ковзнувши по стійці, пішов за ворота.
Близьким до успіху був і Маріо Гомес. На 42-й хвилині, дотепно звільнившись від опіки Кейхілла, він опинився на дуже зручній позиції для удару, як для матчу такого рангу - майже ідеальній. Але - загамселив вище воріт. Кількома хвилинами раніше Гомес не зреагував на простріл Франка Рібері, а то б витягати "Челсі" м'яча з воріт. І, нарешті, ще одну слушну нагоду втратив Томас Мюллер, коли намагався з льоту влучити в кут після подачі Дієго Контенто з лівого флангу. Мимо...
Окрім цих ситуацій, які цілком претендували на те, щоб стати гольовими, "Баварія" мала ще кілька моментів. На вістрі опинялися Бастіан Швайнштайгер, знов-таки Роббен і Гомес, одного разу - Рібері.
"Челсі" наче чогось вичікував, даючи опоненту можливість "висловитися", похизуватися територіальною перевагою перед своїми трибунами та забезпечити переконливу статистику основних компонентів - часу володіння м'ячем, ударів по воротах і кутових. До перерви лондонці лише двічі реально потривожили Мануеля Нойєра. Та й то - штрафний у виконанні Хуана Мати на 34-й хвилині навіть не змусив голкіпера вступити в гру. А ось на удар Саломона Калу невдовзі вже треба було реагувати. Підопічні Ді Маттео провели цікаву атаку з переводом м'яча з лівого флангу на правий, засвідчивши, що розслаблятися баварцям не варто.
У другій 45-хвилинці загальна картина не змінилася. "Баварія" підтримувала темп і тиск на ворота Чеха, суперник відповідав рідкісними контрвипадами. На 54-й хвилині активний Рібері навіть вразив ворота "Челсі", але за мить перед цим лайнсмен зафіксував у француза офсайд. Іще раз Франк опиниться в центрі подій за чверть години до завершення основного часу, прострілюючи з правого флангу. Та кидок захисника ситуацію розрядить, як і в кількох інших епізодах, коли гравці в синій формі відчайдушно й самовіддано блокували спроби мюнхенців досягти мети.
Ефектний ендшпіль поєдинку - такий собі "третій тайм" - був оголошений на 83-й хвилині. Не вирішивши завдання знайти шляхи до чужих воріт низом, "Баварія" переграла англійців на "їхньому" другому поверсі. Тоні Кроос знайшов навісом Мюллера, котрий залишився без догляду Ешлі Коула на якусь мить. Цієї миті форварду збірної Німеччини вистачило для того, щоб, заплющивши очі, щосили пробити в газон. Рідне поле "Мюнхен Арени" правильно "зрозуміло" удар одного зі своїх господарів - м'яч від трави влучив у поперечину та влетів у сітку! Чех, котрий до цього діяв просто бездоганно, змушений був капітулювати - 1:0.
Навряд чи хтось у ці хвилини згадав фінал Ліги чемпіонів-1999, коли "Баварія" в компенсований час програла "Манчестер Юнайтед" виграний, здавалося, матч. Напевно, небагато було й тих, хто зважив на загальну статистику фінальних побачень мюнхенського клубу з англійцями: одна перемога проти двох поразок. Натомість господарям, безперечно, гріли душу цифри останніх домашніх виступів у єврокубках - сім перемог поспіль! Восьма - доленосна - була зовсім поруч.
Була... На 89-й хвилині Дідьє Дрогба "скопіював" гол Мюллера, відгукнувшись на подачу Мати від прапорця. Дивовижна ефективність: перший у матчі кутовий - при 17, поданих "Баварією"! - дозволив англійцям зрівняти рахунок після того, як івуарієць виграв повітряну боротьбу в захисників і перевів фінал в овертайм.
За іронією долі, саме Дрогба з героя матчу ледве не перетворився на антигероя, вже на третій хвилині додаткового часу заробивши пенальті у свої ворота. Причому його фол на Рібері був зовсім не обов'язковим - голландець уже увірвався до карного майданчика "Челсі", але до "пожежі" ще було далеченько. Та, піддавшись рефлексу, Дідьє перечепив суперника, отримавши за це "гірчичника" й змусивши відпрацьовувати за себе Чеха. Той - не підвів, парирувавши удар з "точки" Роббена. Бідолашний, Ар'єн не забив 11-метровий у квітневій зустрічі чемпіонату Німеччини з дортмундцями, фактично подарувавши конкуренту срібну чемпіонську салатницю. Й ось знову схибив у вирішальний момент.
Тієї миті здалося, що цей пенальті - не останній. Проти "лотереї" на 108-й хвилині намагався "проголосувати" Івица Олич, але, отримавши прекрасну передачу від Філіппа Лама, хорват по воротах не пробив, а, скоріше, відпасував уздовж воріт. Коли б там був Мюллер, рахунок би вочевидь змінився. Але на місті центрфорварда опинився Даніель ван Буйтен, котрий замінив автора баварського гола. На жаль для баварців, бельгійський захисник не став біля чужих воріт "шулікою". "Мюнхен Арена" розчаровано зойкнула. Передостанній раз. Невдовзі Кейхілл накрив удар Гомеса...
У складі "Челсі" вистачає гравців, котрі брали участь у невдалій московській серії 11-метрових у фіналі Ліги чемпіонів-2007/2008. "Баварія" пройшла екзекуцію пенальті зовсім нещодавно, в півфіналі. Несподіванкою для лондонців, звичайно ж, стало те, що третій удар у господарів пробив голкіпер - Нойєр спокійно переграв свого візаві. Та це був останній влучний удар мюнхенців. У той момент, коли суперник вів у рахунку, Чех парирував удар Олича, а потім перевів у стійку "постріл" Швайнштайгера. Дрогба ж, який бив у "Челсі" п'ятим, розвів м'яч і воротаря по різних кутах.
Чотири роки тому форвард із Кот-д'Івуару не брав участі в "лотереї", адже був вилучений з поля. Цього сезону він важко пробивався до основного складу в поєдинках Ліги чемпіонів, але, з'являючись на полі, був найкращим серед партнерів, забиваючи вирішальні голи. Справедливо, що саме Дрогба визнали найкращим гравцем і цього поєдинку - поєдинку, котрий приніс "Челсі" перший титул чемпіона Європи. Титул вартістю понад мільярд доларів!

1-0  Мюллер (83 хв.)
1-1 Дрогба (88 хв.)

Огляд матчу



Категорія: Ліга Чемпіонів | Переглядів: 866 | Додав: Yura | Теги: Ліга чемпіонів, оглдяд матчу, Баварія, відео, пенальті, кубок, Челсі, виграє, Фінал, голів | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024