Привіт   Гость Неділя, 28.04.2024, 05:19

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2011 » Листопад » 24 » Ліга чемпіонів. Груповий турнір. Кінець мріям Шахтаря на єврокубкову весну, а Апоел вже в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 23.11.2011 р.
22:14
Ліга чемпіонів. Груповий турнір. Кінець мріям Шахтаря на єврокубкову весну, а Апоел вже в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 23.11.2011 р.
     
Шахтар 0-2 Порто

Чинні чемпіони України виходили на поле "Донбас Арени" вже знаючи про нульовий результат матчу у Санкт-Петербурзі, а тому грою проти "Порту" господарі фактично розпочали боротьбу за почесний квиток з Ліги чемпіонів УЄФА до Ліги Європи. Португальці ж, на відміну від гірників, усі свої плани перед початком поєдинку пов'язували із найпрестижнішим єврокубком, і саме вони першими створили нагоду для взяття воріт.
На 9-й хвилині Халк відмінно прийняв м'яч грудьми на вході до карного майданчику господарів, єдиним рухом залишив позаду себе Развана Раца, однак пробив не дуже сильно. Ярослав Ракицький встиг підстрахувати Олександра Рибку та ліквидував загрозу. "Шахтар" відповів уже невдовзі, коли Вілліан з аналогічної позиції примусив вступати у гру Елтона.
Суперники й надалі продовжували шукати шляхи до воріт один одного, і на 21-й хвилині Едуардо вивів Луїса Адріано з глибини майже сам на сам із кіпером гостей, але бразильський нападник гірників момент не використав, влучивши у праву від себе стійку.
Треба зазначити, що друга половина тайму пройшла за значної переваги "Шахтаря". Розпечатати ворота "Порту" міг Олександр Кучер, чиєму удару в падінні через себе не вистачило якоїсь дещиці. Едуардо, намагаючись перекинути м'яч через воротаря, також трохи схибив. Після перерви, додавши у швидкості, "дракони" вирівняли гру, однак завдати справжнього клопоту Рибці довгий час їм не вдавалося.
Не виходило створювати гостроту і в донеччан, які все більше втрачали м'яч десь на підході до штрафної "Порту". Поступово гості взагалі стали диктувати свої умови. Та дій одного Халка на вістрі їхнього нападу довгий час було недостатньо, а другий ешелон наступу Вітора Перейри себе нічим не проявляв.
Одного разу, на 73-й хвилині, "Шахтарю" вдалося упіймати суперника на контратаці. Завершити цей випад ударом метрів з 25-ти вирішив Фернандіньо. Сейв Елтона значно ускладнив рикошет, проте воротар із ним упорався - м'яч від його рук знову влучив у штангу. А ще кіпер зумів завадити Луїсу Адріано відзначитися на добиванні - вже лежачі, ногою він остаточно ліквідував загрозу.
"Порту" чекав свій найкращий шанс 79 хвилин і таки скористався їм. Жоау Моутінью з центра поля вивів Халка на побачення із Рибкою. Бразильский форвард не мудрував а просто направив м'яч у протихід руху голкіпера - 0:1. Другий гол у ворота господарів також зробив Халк, якому, щоправда, "допоміг" захисник суперника Рац, що зрізав м'яч у власну сітку.
Таким чином португальці упритул наблизилися до "Зеніту" й матимуть чудову нагоду в очному домашньому двобої звільнити росіян з Ліги чемпіонів. А "Шахтар" після третьої поразки у груповому турнірі достроково гарантував собі відносний весняний спокій - підопічні Мірчі Луческу взагалі залишилися поза єврокубками.

0-1 Халк (79 хв.)
              0-2 Рац (90 хв. - автогол)

Огляд матчу






     
Зеніт 0-0 Апоел

Передостанній матч групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА мав стати доленосним для обох команд. Кіпріотам достатньо було нічиєї в Санкт-Петербурзі, щоб забезпечити собі вихід у плей-офф. "Зеніту" ж була необхідна тільки перемога.
Господарі поля мали беззаперечну перевагу впродовж усього матчу. Їх активність пояснювалася турнірним становищем, що склалася в групі G. АПОЕЛ, обравши оборонну тактику, навіть не думав про атаки. В підсумку команда Івана Йовановича вперше в історії пробилася в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Ну а "Зеніту" тепер незалежно від результату матчу в Донецьку між "Шахтарем" і "Порту" належить провести вирішальну гру в Португалії.
Головна інтрига до початку матчу полягала в тому, які стартові склади запропонують головні тренери команд один одному. Лучано Спаллетті, задовго до гри позбувшись головного бомбардира Олександра Кержакова, міг втратити й головного організатора атак Данні. Португалець ніяк не може до кінця оговтатися від травми, що він зазнав ще перед поєдинком із "Шахтарем". Йованович заінтригував усіх на передматчевій прес-конференції, зазначивши, що принциповий матч може пропустити зірка кіпрського клубу - бразилець Аїлтон.
Проте, побоювання вболівальників не справдилися. Й Данні, і Айлтон на полі з'явилися з перших хвилин. Виправдалися очікування й фахівців, які припускали, що "Зеніт" захопить ініціативу, а АПОЕЛ буде сподіватися виключно на контратаки. Вже на третій хвилині після подачі кутового небезпечно бив Олександр Бухаров, але м'яч пройшов поруч із "дев'яткою".
Саме дев'ятий номер був головною дієвою особою господарів у першому таймі. На 26-й хвилині передача Данні вивела Бухарова фактично один на один із Урко Пардо, але форвард не став скупитися й скинув м'яч під удар Роману Широкову. Хавбек збірної Росії красиво бив із розвороту, однак на шляху м'яча став захисник Марсело Олівейра. Мабуть, цей момент і став найнебезпечнішим у першій половині. Що до гостей, то вони лише одного разу потурбували В'ячеслава Малафєєва: Аїлтон намагався п'ятою замкнути передачу з флангу й не влучив у ворота.
Другий тайм пройшов за таким самим сценарієм: "Зеніт" несамовито атакував, маючи беззаперечну перевагу у володінні м'ячем, а АПОЕЛ грамотно оборонявся. На 60-й хвилині Широков швидко розіграв штрафний, а Бухаров виграв боротьбу в повітрі в двох захисників і пробив у поперечину.
На 72-й хвилині пітерці провели ще одну небезпечну атаку, в ході якої двічі героєм виявився Олівейра. Спершу Бухаров у падінні пробив повз воротаря - захисник підстрахував свого кіпера на лінії воріт. М'яч відскочив до Файзуліна, однак і його потужний удар прийняв на себе 30-річний Олівейра.
Наступний небезпечний момент створив Данні. Після подачі кутового португалець підкараулив відскок і пробив під поперечину, але Пардо ціною неймовірних зусиль створив черговий сейв. До останньої секунди підопічні Спаллетті штурмували ворота чемпіонів Кіпру, проте такий потрібний гол забити все ж не змогли.

Огляд матчу

Переглядів: 761 | Додав: Yura | Теги: 5 тур, 0-2, Ліга чемпіонів, 23.11.2011 р., Шахтар, Зеніт, груповий турнір, апоел, порто | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024