Привіт   Гость Четвер, 25.04.2024, 11:43

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Червень » 10 » Євро-2012. Група В. Гомес приносить перемогу Німеччині над Португалією. 09.06.2012 р. ВІДЕО.
10:32
Євро-2012. Група В. Гомес приносить перемогу Німеччині над Португалією. 09.06.2012 р. ВІДЕО.


   

Німеччина 1-0 Португалія







Влучний удар головою нападника "Баварії" Маріо Гомеса на 77-й хвилині став логічним втіленням ігрової переваги німецької збірної протягом більшої частини гри з Португалією. Але наприкінці зустрічі німцям довелося докласти чималих зусиль, щоб відстояти перемогу.
Португальська збірна - єдина команда групи В, що не має в своєму активі титулу чемпіона Європи, протистояла в стартовому поєдинку найтитулованішому учаснику континентальних першостей. "Золото" ЄВРО-1996, утім, є поки останнім тріумфом бундестіму. Відколи в 1954-му німці виграли Кубок світу, в них був лише один більш довгий період без трофеїв, та й то, напевно, через те, що перші два чемпіонати Старого Світу вони пропустили. Оцінюючи шанси підопічних Йоахіма Льова на ЄВРО-2012, її зарахували до кола головних співшукачів Кубка Європи. Але для початку команді, яка завершила кваліфікацію із стовідсотковим очковим показником, треба довести свої амбіції в "групі смерті". Фаворитів тут, як засвідчив матч Нідерланди - Данія в Харкові, не визнають.  
Перші 45 хвилин гри на полі "Арени Львів" пройшли з позиційною перевагою німців, яким удавалося не тільки комбінувати на підступах до карного майданчика Руя Патрісіу, а й доводити атаки до осмисленого завершення. Для португальців це було розкішшю, їхні плани руйнувалися ще першим валом хвилерізів суперника. Звичайно ж, особливу увагу приділили опоненти Кріштіану Роналду - лідер лузитанців не дуже часто отримував м'яч, а спроби його ударів навіть здалеку блокувалися.
Німцям "стріляти" подекуди вдавалося. На дев'ятій хвилині Лукаш Подольськи метрів з 20 перевірив пильність голкіпера, в середині тайму він же після зручного пасу Месута Озіла з лівого флангу пробив по львівських горобцях. Сам Озіл в одній ситуації несподівано для себе отримав м'яч у карному майданчику, але поки прилаштовувався, Жоау Перейра вибив снаряд з-під ніг суперника.
На 24-й хвилині сітка все ж затріпотіла за спиною Патрісіу, але миттю раніше рефері Стефан Ланнуа зафіксував порушення правил Рауля Мейрелеша проти Самі Хедіри. Розіграш штрафного завершився гарматиним "пострілом" Бастіана Швайнштайгера, але м'яч влучив у свого ж гравця. Коли б рикошет втрутився в атаку на 40-й хвилині, він цілком міг би стати результативним. Та португальці відбулися легким переляком, спостерігаючи за тим, як м'яч запускали в напрямку воріт з різних флангів спочатку Озіл, а потім Томас Мюллер.
П'ять хвилин по тому полегшено зітхати довелося вже самим німцям. Розіграш кутового завершився тим, що м'яч відскочив до Пепе, і той із такою аптекарською точністю пробив у правий від себе верхній кут воріт, що м'яч від хрестовини відскочив у... лінію воріт і вже від неї - в поле.  
У першій же атаці після поновлення гри німці спробували довести, що той валідольний епізод із Пепе - всього лише виключення з правил. Вони закрутили справжню веремію біля чужих воріт. Удар Хедіри заблокували, але м'яч відскочив до Мюллера, котрий гостро прострілював уздовж воріт у розрахунку на гольове чуття свого партнера по "Баварії" Маріо Гомеса. Перша спроба не пройшла, але смаженим у повітрі над карним майданчиком португальців знову запахло.
Щоправда, розвинути наступ команди Льова не вдалося. Протистояння перейшло в стратегічну фазу, яка ледве не завершилася на 64-й хвилині. Роналду, отримавши класний пас із глибини поля, вийшов на досить зручну ударну позицію, але в останню мить під удар відчайдушно кинувся Джером Боатенг, урятувавши свою команду.  
Гол у португальські ворота виник, як кажуть, ні з чого. Таких навісів, який Хедіра виконав на 77-й хвилині, в цій грі й раніше було достатньо. М'яч трохи зрикошетував у польоті від плеча Жоау Моутінью, чим, можливо, сплутав карти партнерам хавбека "Порту". А ось дезорієнтувати Гомеса - не вдалося, опинившись у повітряному бою ближче до снаряду, гравець із "найбільш португальським" прізвищем у збірній Німеччини зряче пробив головою в дальній кут!  
Збагатившись голом, німці трохи збавили оберти, чим підопічні Паулу Бенту намагалися скористатися й ледве не досягли успіху, видавши феєричну кінцівку. Спочатку Мануелю Нойєру довелося не без труднощів переводити на кутовий фірмовий удар Роналду, коли м'яч "клюнув" у завершальній фазі. Баварський кіпер виявився на висоті. Як і в епізоді з виходом на удар Сілвестра Варели, котрого знайшов на 88-й хвилині Нелсон Олівейра. Двоє португальських "джокерів" ледве не сконструювали гол, але в них на заваді став Нойєр.
Своєму голкіперові допомагали й захисники, які заблокували удари Фабіу Коентрау та Нані, а також... поперечина, куди влучив навіс Нані. Підсумок - 1:0 на користь збірної Німеччини, яка приєдналася до датчан нагорі таблиці групи В. Португальцям же доведеться добряче посушити голову, розмірковуючи про свою подальшу долю. В чотирьох матчах 2012 року віце-чемпіони Європи 2004-го не здобули ще жодної перемоги, забивши один-єдиний гол...

1-0 Гомес (72 хв.)

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 475 | Додав: Yura | Теги: 09.06.2012 р., Німеччина, євро-2012, Португалія, приносить, Група В, відео, голів, перемогу, гомес | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024