Привіт   Гость Четвер, 25.04.2024, 23:52

Все про український футбол - Прем'єр ліга України, таблиця чемпіонату, відео голів, результати матчів НАЦІОНАЛЬНОЇ та МОЛОДІЖНОЇ збірної України з футболу, Ліга Чемпіонів та Ліга Європи, товаристські матчі українських команд, трансфери (переходи) в Україні. Також на сайті Ви можете знайти багато цікавого про серію футбольних симуляторів EA SPORT FIFA10, FIFA11, FIFA12, FIFA13, FIFA14 - патчі, управління клавіатурою, коментатори, як робити трюки, фінти, шпалери, та багато іншого.



 
*** Ліга Європи (2014/2015), Плей-офф, Дніпро 19:00 Хайдук, Рух 19:00 Металіст, Зоря 20:45 Фейєноорд ***
Меню сайту

Дивитись онлайн



Слухай радіо

Класні сайти
Сайт цікавої інформації
КОРИСНІ САЙТИ

Наша кнопка

Встановіть, будь ласка, нашу кнопку на ваш сайт
Код кнопки

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ЛІЧИЛЬНИКИ

Головна » 2012 » Червень » 9 » Євро-2012. Матч-відкриття. Група А. Поляки не змогли обіграти греків. 08.06.2012 р. ВІДЕО.
09:51
Євро-2012. Матч-відкриття. Група А. Поляки не змогли обіграти греків. 08.06.2012 р. ВІДЕО.



   

Польща 1-1 Греція




Збірна Греції, пропустивши гол від Роберта Левандовського на 17-й хвилині й перед перервою залишившись у меншості після вилучення Сократіса Папастатопулоса, змогла зламати хід гри - зусиллями Дімітріоса Салпінгідіса зрівняла рахунок, заробила пенальті й вирівняла чисельність складів. Однак удар Георгіоса Карагуніса з 11 метрів мети не досяг - його парирував Пжемислав Титонь, котрий замінив вилученого Войцеха Щенсного. У підсумку - нічия 1:1.
Грецьку збірну, в складі якої ще залишилися творці сенсації 2004 року, не могла не тішити безпрограшна серія у кваліфікації ЄВРО-2012. Однак, напевно, повністю абстрагуватися від спогадів про провальний фінальний турнір попереднього континентального чемпіонату підопічним Фернанду Сантуша було важко. Три поразки чотирирічної давнини на австрійських полях мали б тиснути на них так само, як статистика останніх побачень із поляками - чотири програші в п'яти зустрічах - і гостьовий синдром у матчах із "кадрою": всі вісім попередніх візитів на польську землю приносили еллінам суцільні розчарування.
Не обійшлося без непорозумінь із Фортуною й цього разу. Однак примхлива дама цього вечора чесно поділила симпатії навпіл, потішившись над учасниками стартового поєдинку та відпустивши їх з миром.
На правах господаря поля та співгосподаря турніру команда Францишека Смуди спробувала окупувати всі основні плацдарми одразу ж після стартового свистка. І - намацати тонкі місця в грецькій обороні, яка протягом відбірного турніру давала тріщину всього п'ять разів у 10 іграх. Проблемним виявився лівий фланг захисту, звідки прийшла перша реальна небезпека воротам Константіноса Халкіаса.
На п'ятій хвилині стрімка флангова атака завершилася прострілом у центр штрафного майданчика. М'яч відскочив під удар Рафалу Муравському, чий "постріл" Халкіас, найстарший гравець ЄВРО-2012, витягнув з-під поперечини.
Невдовзі на тому ж правому фланзі своєї атаки "зметикували на двох" Лукаш Піщек із Якубом Блащиковським. Останній пробив у дотик, але м'яч просвистів повз ворота. Не спливло й двох хвилин, як той-таки Піщек прострілював на Левандовського, котрий у запеклій боротьбі з опікуном не зміг конвертувати пас у гол. 
Нарешті на 17-й хвилині дортмундське тріо спрацювало на результат. Півзахисник "Боруссії" розпочав контратаку перехопленням, запустив флангом оборонця, а той прекрасним навісом знайшов одноклубника-нападника, котрого "загубили" Авраам Пападопулос і Сократіс Папастатопулос. Левандовський ударом головою від газону відкрив рахунок голам ЄВРО-2012, здійнявши на ноги більшу частину тих, хто заповнив трибуни Національного стадіону Варшави.
Греки в ці хвилини виглядали відверто збентеженими. А тут іще й травма Пападопулоса, котрого згодом замінив... інший Пападопулос - Кіріакос. І на додачу - друга жовта картка Папастатопулоса після зіткнення з Рафалом Муравським! За кілька хвилин до перерви греки залишилися в меншості у грі, в якій у них і до того мало що виходило. Навіси зі "стандартів" у розрахунку на майстерність Георгіоса Самароса на "другому поверсі" до "пожеж" у володіннях Войцеха Щенсного не призводили.
Утім, прогнози тих, хто по завершенні першої 45-хвилинки пророкував полякам легку перемогу над знекровленими, здавалося, греками, розвалилися наче картяний будиночок, коли Сантуш викинув на стіл один зі своїх козирів. Дімітріос Салпінгідіс не раз виручав свою збірну у важкі моменти. Цього разу форвард ПАОКа став справжнім героєм.
Саме він опинився в потрібний час у потрібному місці на 51-й хвилині, коли "намазану медом" ділянку поля для своєї атаки успішно використали вже його партнери. Марцин Васілевський, намагаючись "відтерти" від прострілу справа Теофаніса Гекаса, дезорієнтував Войцеха Щенсного. М'яч відскочив рівно настільки, щоб голкіпер залишився "відіграним", а Салпінгідіс устиг до нього першим і зрівняв рахунок.
Ці двоє стали головними дійовими особами й наступного ключового епізоду. Салпінгідіс, несподівано для поляків опинившись на самоті перед Щенсним, змусив того піти на фол останньої надії. Друге вилучення в матчі відкриття! І перший пенальті турніру. Бити його пішов Георгіос Карагуніс, а протистояв йому Пжемислав Титонь, котрий і виграв дуель, блискуче зреагувавши на удар чемпіона Європи в лівий від воротаря кут. Вдруге в матчі стадіон вибухнув у захопленні.
Салпінгідіс забив-таки ще раз, однак його удар на 74-й хвилині результативним не став, оскільки рефері гол скасував: секундами раніше в офсайд потрапив Самарас.
Кінцівка матчу залишилася за господарями, однак їхніх аргументів виявилося недостатньо, аби в форматі 10 на 10 схилити шальки терезів на свій бік. У підсумку, здається, обидві сторони мають залишатися задоволеними результативною нічиєю на старті. Адже для кожної з них усе могло скінчитися значно гірше...

1-0 Левандовський (17 хв.)
1-1 Салпінгідіс (51 хв.)

Огляд матчу


Категорія: Чемпіонат Європи 2012 р. | Переглядів: 583 | Додав: Yura | Теги: євро-2012, відкриття, Польща, відео, матч, Греція, не, обіграти, змогла, група А | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться з друзями


Подібні матеріали
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
...

$

Хмарка тегів

Вгору
Copyright yurasik © 2024